Продукти :
2 кг шаран
5 връзки магданоз
10 стръка мащерка
10 г (1 с.л.) червен пипер
100 г (1-2 глави) кромид лук
400 г (3 ч.ч.) брашно
100 мл (1/2 ч.ч.) растително масло
сол на вкус
Приготвяне:
От брашното, малко сол и хладка вода се омесва тесто, което се разточва на дебел лист; Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината и малко вода до омекване, отстранява се от огъня и се разбърква със ситно нарязаните магданоз и мащерка, червения пипер и сол на вкус; Предварително почистения, измит и осолен шаран се напълва с приготвената плънка,зашива се и се увива в тестения листл Слага се в намазана с мазнина тава и се пече се в умерена фурна. Ястието се поднася топло.
3.12.16
Пълнен шаран
Меню: Риба
13.7.16
Кулинарни страсти в ЕМАГ
- Кухненски прибори
- Готварски четки, шпатули, бъркалки
- Рендета и аксесоари
- Тави за печене
- Сладкарски принадлежности
- Прибори за украса на десерти
- Уреди за готвене на десерти
- Миксери и пасатори
- Кухненски роботи
- Уреди за готвене на пара
- Хлебопекарни
- Готварски печки
- Уреди за вграждане
- Хладилници
- Съдомиялни
9.12.15
Зелник с булгур
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
Половин ч.ч. сварен булгур
Половин средно голяма кисела зелка
Половин средно голяма прясна зелка
Половин ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Нарязва се прясното зеле на ситно и се залива с вряща вода да поомекне. Киселото зеле също се нарязва на ситно и се задушава в съд с половината от мазнината. Към него се прибавя прецеденото прясно зеле и се задушават заедно до омекване. След това зелето се изважда в съд за да се охлади.Разстилат се по две готовите кори, наръсват се двойките кори с една –две лъжици от зелето и с една лъжица сварен булгур.Завива се и се поставя във маслена тавичка. Това се повтаря със всяка двойка кори. С останалото олио се намазват отгоре корите и се пекат на умерена фурна -180-200 градуса до зачервяване. Изключват се , оставят се до постоят 5 минути, след което тавата де изважда, наръсва се леко със студена вода и се завива с кърпа за да се задуши и да омекнат корите.
Баницата се поднася изстинала с чаша айрян или червено вино!
Меню: Баница, Постни, Традиционни
7.12.15
Тракийска саралия
Необходими продукти:
1 ч.ч вода
1 пакетче мая за хляб
700 гр. Брашно
2 чаени чаши вода
2 чаени чаши захар
1 супена лъжица сусамово семе
2 лъжици олио
Начин на приготвяне:
Меню: Баница, Постни, Традиционни
Македонски млечник
Необходими продукти :
1 ч.ч вода
1 пакетче мая за хляб
1 супена лъжица захар
1 пакет брашно 500 гр.
4 яйца
250гр. сирене
1 л прясно мляко
половин ч.ч. олио
половин пакет масло
щипка сол
Начин на приготвяне:
Поднася се със сироп от ошаф!
Меню: Баница, Безмесни, Традиционни