7.12.15

Тракийска саралия

Необходими продукти:

1 ч.ч вода
1 пакетче мая за хляб
700 гр. Брашно
2 чаени чаши вода
2 чаени чаши захар
1 супена лъжица сусамово семе
2 лъжици олио

Начин на приготвяне:

Замесва се тесто да втаса, разточват се немного тънки кори. Всяка кора се реже на лентички широки около два –три сантиметра. В намазаната с олио тава се усукват и поставят всяка една от лентите, като преди това се наръсват със сусам. Пекат се до зачервяване, след което се изваждат да изстинат. В тенджера се сварява сиропа от водата и захарта докато се сгъсти. Ароматизира се с ванилия. С този сироп се заливат изстиналите ленти в тавата. Захлупва се и се яде на следващия ден за да бъде добре сиропирана саралията.