Продукти :
2 кг шаран
5 връзки магданоз
10 стръка мащерка
10 г (1 с.л.) червен пипер
100 г (1-2 глави) кромид лук
400 г (3 ч.ч.) брашно
100 мл (1/2 ч.ч.) растително масло
сол на вкус
Приготвяне:
От брашното, малко сол и хладка вода се омесва тесто, което се разточва на дебел лист; Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината и малко вода до омекване, отстранява се от огъня и се разбърква със ситно нарязаните магданоз и мащерка, червения пипер и сол на вкус; Предварително почистения, измит и осолен шаран се напълва с приготвената плънка,зашива се и се увива в тестения листл Слага се в намазана с мазнина тава и се пече се в умерена фурна. Ястието се поднася топло.
3.12.16
Пълнен шаран
Меню: Риба