Необходими продукти :
1 ч.ч вода
1 пакетче мая за хляб
1 супена лъжица захар
1 пакет брашно 500 гр.
4 яйца
250гр. сирене
1 л прясно мляко
половин ч.ч. олио
половин пакет масло
щипка сол
Начин на приготвяне:
Активира се маята в дълбок съд с водата, захарта и една лъжица брашно. Замесва се меко тесто с брашно, колкото поеме и щипката сол.Брашното се оставя да втаса, след което се разточват 5 кори за баница. Едната от корите се разстила на дъното на тавата, която предварително е намазана с мазнина. Две или три кори се наръсват с малко мазнина и половината от натрошеното сирене и се навиват в кръг покрай стените на съда. Една от корите се препича до зачервяване и като изстине се натрошава в средата на тавата. (Вместо препечена кора в средата на баницата, може да се използва домашна юфка.) Маслото се реже на парченца и се разпределя върху натрошената кора.Прибавя се останалото натрошено сирене и след това всичко се залива с разбитите предварително яйца и мляко. Пече се в умерена фурна първо само отдолу, а след това и отгоре и отдолу докато се зачерви баницата.
Поднася се със сироп от ошаф!