Продукти
1 кг (1/2 зелка) кисело зеле
100 мл (1/2 ч.ч.) растително масло
100 г (1/2 ч.ч.) ориз
100 г кашкавал
200 мл (1 ч.ч.) прясно мляко
3 бр яйца
5 г (1 ч.л.) червен пипер
магданоз
черен пипер и сол на вкус
Приготвяне
Зелето
се нарязва на ситно и се задушава в мазнината до омекване, след което се разбърква с червения пипер.
Оризът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се смесва с настъргания
кашкавал, ситно нарязан магданоз и черен пипер.
В намазана с масло тавичка се изсипва 1/2 от зелето.Върху него се разстила оризът и се прибавя останалото зеле.Ястието се залива с разбитите с млякото яйца и се пече в силна фурна до
зачервяване.