Продукти
смляно телешко или свинско месо 750 г
кисело зеле 1,500 кг
растително масло 100 мл (1/2 ч.ч.)
кромид лук 100 г (1-2 глави)
червен пипер 5 г (1 ч.л.)
брашно 10 г (1 с.л.)
яйца 2 бр
черен пипер
сол
Приготвяне
Към смляното месо се прибавят ситно нарязания лук, червения пипер, брашното и 1/2 от мазнината. Сместа се посолява и се задушава с малко вода 2-3 минути. В останалта мазнина се задушава няколко минути зелето, нарязано на ситно. В тавичка се нареждат на пластове месото и зелето, като се започва с месото. Ястието се залива с вода и се пече в умерена фурна. След като водата изври и зелето омекне се прибавят разбитите яйца. Ястието отново се запича и се поднася поръсено с черен пипер.
9.10.13
Мусака с кисело зеле
Меню: Телешко, Традиционни