9.10.13

Гювеч от картофи с ориз

Продукти

картофи 1 кг
кромид лук 200 г (3-4 глави)
домати 250 г (3-4 бр)
растително масло 100 мл (1/2 ч.ч.)
ориз 100 г (1/2 ч.ч.)
червен пипер 5 г (1 ч.л.)
джоджен
сол
Приготвяне

Ситно нарязания лук се задушава в мазнината и малко вода заедно с червения пипер. Прибавят се обелените и нарязани на филийки картофи,посоляват се, заливат с топла вода и се варят до полуомекване. Прибавят се оризът и нарязаните на дребно домати.Ястието се изсипва в тавичка и се пече, докато остане на мазнина. Малко преди изваждането му от фурната се поръсва със ситно нарязан джоджен.