Продукти:
1 кг (1 бр) шаран
100 г (1-2 глави) кромид лук
1 връзка магданоз
250 г (1 1/2 ч.ч.) орехови ядки
400 г (3 ч.ч.) брашно
100 мл (1/2 ч.ч.) растително масло
черен пипер, сол на вкус
Приготвяне:
От брашното, хладка вода и малко сол се замесва тесто, което се разточва на дебел лист. Лукът се нарязва на филийки, задушавасе в мазнината до омекване, отстранява се от огъня и се смесва със ситно нарязания магданоз, едро счуканите орехови ядки, смлян черен пипер и сол на вкус. Шаранът се измива, почиства се и се посолява, напълва се с ореховата плънка, зашива се и се увива в тестения лист. Слага се в намазана с мазнина тавичка и се пече в умерена фурна. Поднася се топъл.
3.12.16
Шаран в тесто
Меню: Риба