3.12.16

Шаран в тесто

Продукти:

    1 кг (1 бр) шаран
    100 г (1-2 глави) кромид лук
    1 връзка магданоз
    250 г (1 1/2 ч.ч.) орехови ядки
    400 г (3 ч.ч.) брашно
    100 мл (1/2 ч.ч.) растително масло
    черен пипер,    сол на вкус

Приготвяне:

От брашното, хладка вода и малко сол се замесва тесто, което се разточва на дебел лист. Лукът се нарязва на филийки, задушавасе  в мазнината до омекване, отстранява се от огъня и се смесва със ситно нарязания магданоз, едро счуканите орехови ядки, смлян черен пипер и сол на вкус. Шаранът се измива, почиства се и се посолява, напълва се с ореховата плънка, зашива се и се увива  в тестения лист. Слага се в намазана с мазнина тавичка и се пече в умерена фурна. Поднася се топъл.