Продукти:
100 г (1/2 ч.ч.) българско кисело мляко
10 г (1 с.л.) брашно
20 г (1 1/2 с.л.) грис
100 г (1-2 бр) домати
100 г (1-2 бр) пиперки
50 г (1 глава) кромид лук
30 г (1/2 глава) целина
100 г (2 бр) моркови
100 г кашкавал
2 бр. яйца
30 мл растително масло
200 г смляно телешко месо
Приготвяне:
От костите на месото се приготвя бульон, след като се преседи и посоли се прибавя се мазнината и се варят лукът, морковите и целината.От смляното месо, гриса, настъргания кашкавал, 1 яйце и черен пипер оформят топчета, които се овалват брашното и се пускат във врящия бульон. След 15-20 минути се прибавят пиперките и доматите, нарязани на дребно. Готовата супа се застройва с разбитото с яйцето кисело мляко и се поръсва с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
8.12.16
Супа с Топчета от Телешко Месо
Меню: Супи, Телешко, Традиционни