Продукти:
1 кг (1 бр) шаран
1 връзка пресен кромид лук
300 г (4-5 бр) червени домати
100 г (3/4 ч.ч.) орехови ядки
100 г (1 ч.ч.) пресни гъби
100 мл (1/2 ч.ч.) бяло вино
125 г прясно масло
10 зърна черен пипер (на зърна)
1 връзка магданоз
сол
Приготвяне:
Шаранът се почиства и се измива, посолява се и се поръсва с част от счукания черен пипер. Ситно нарязаните лук и гъби се задушават в част от мазнината, след което към тях се прибавят част от доматите, нарязани на ситно, смлените орехови ядки, ситно нарязания магданоз, останалия черен пипер, виното и сол на вкус. Шаранът се напълва със сместа и се зашива, поставя се в намазана с масло тавичка и се покрива с кръгчета от останалите домати. Полива се с останалото разтопено масло и 1/2 ч.ч. вода и се пече в умерена фурна.
3.12.16
Шаран на фурна
Меню: Риба