Продукти :
едно агне с дреболиите
булгур 500 г (2 1/2 ч.ч.)
прясно масло 125 г (1 пакетче)
червен пипер 10 г (1 с.л.)
агнешка лой 150 г
брашно 150 г (1 ч.ч.)
яйце 1 бр
джоджен 1/2 връзка
сол
Приготвяне :
Агнето се измива и се посолява, а дреболиите се попарват във вряща вода и се нарязват на дребно. Почистеният и измит булгур се задушава в маслото, като се добавя по малко вода и сол, сваля се от огъня и се смесва с нарязаните дреболии и джоджен. Агнето се напълва с приготвената плънка и се зашива коремния отвор. Намазва се с разбитото яйце и се поръсва с червения пипер, след което се намазва с лойта, покрива се с булото и се поставя в тава. От брашното, малко вода и сол се замесва тесто, което се разточва на кора. Върху агнето се поставят няколко пръчици, а над тях се опъва разточената кора. Така приготвено, агнето се пече в плътно затворена пещ.
Добър апетит !
Кулинарни страсти в ЕМАГ
- Кухненски прибори
- Готварски четки, шпатули, бъркалки
- Рендета и аксесоари
- Тави за печене
- Сладкарски принадлежности
- Прибори за украса на десерти
- Уреди за готвене на десерти
- Миксери и пасатори
- Кухненски роботи
- Уреди за готвене на пара
- Хлебопекарни
- Готварски печки
- Уреди за вграждане
- Хладилници
- Съдомиялни

23.5.12
Гергьовско агне - Генерал Тошево
Меню: Агнешко