23.5.12

Наденица по котленски - кървавица

Продукти :

свински черен дроб 1 кг
свински бял дроб 500 г
свински бъбреци 250 г
свинско сърце 1 бр
свински език 1 бр
свинско месо от шията 1,500 кг
сланина 1 кг
кромид лук 200 г (2-3 глави)
черен пипер 20-25 зърна
сол 50 г (5 с.л.)
карамфил
майоран
босилек
чесън
дебели свински черва

Приготвяне :

Черния и белия дроб, сърцето и бъбреците се сваряват заедно със лука в подсолена вода, след което се нарязват на дребни парчета. Прибавят се ситно скълцаните месо, сланина, език и ситно счуканите подправки. Сместа се разбърква добре и с нея се напълват изчистените и добре измити черва. Краищата на напълнените черва се завързват с конец. Приготвените наденици се надупчват с игла, нареждат се в съд, на дъното на който са поставени летвички и се заливат със студена вода. След 5-6 часа водата се излива, налива се отново студена вода и надениците се варят до омекване. Отцеждат се и се окачват на хладно и проветриво място.

Да ви е сладко !