19.5.12

Чомлек кебап Пирин

Продукти :

телешко месо 1 кг
растително масло 100 мл (1/2 ч.ч.)
кромид лук 150 г (2-3 глави)
доматено пюре 20 г (1 с.л.)
брашно 10 г (1 с.л.)
червен пипер 10 г (1 с.л.)
вино 200 мл (1 ч.ч.)
вода 200 мл (1 ч.ч.)
дафинов лист 2-3 бр
чубрица 1 стрък
арпаджик 750 г
чесън 2 глави
магданоз 1 връзка
черен пипер
бахар
сол

Приготвяне :

Месото се нарязва на парченца и се задушава в мазнината и малко вода заедно със ситно нарязания лук. След омекването на лука се прибавят доматеното пюре, брашното, червения пире и сол на вкус. Месото се залива с виното и водата и се вари заедно с дафиновия лист, бахара, черния пипер и чубрицата. Когато месото е почти готово се прибавят изчистения арпаджик и обелените скилидки чесън. Ястието се доварява на тих огън и се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Да ви е сладко !