15.5.12

Говеждо попска яхния

Продукти :

говеждо месо 750 г
топено прясно масло 100 г (1/2 ч.ч.)
кромид лук 100 г (1-2 глави)
чесън 10 скилидки
дребни лукчета (арпаджик)1 кг
домати 200 г (2-3 бр)
доматено пюре 10 г (1 ч.л.)
брашно 10 г (1 с.л.)
дафинов лист 2-3 бр.
вино 100 мл (1/2 ч.ч.)
червен пипер 5 г (1 ч.л.)
черен пипер 10-15 зърна
сол

Приготвяне:

Месото се нарязва на дребни парчета и се задушава в част от мазнината и малко вода, след което се изважда. В същата мазнина се задушава ситно нарязания лук,разбърква се с брашното, залива се с топла вода и се кипва. Връща се месото, посолява се и се вари заедно с червеният пипер и дафиновият лист.Когато месото омекне, прибавят се дребните лукчета, предварително варени в две води, а след това задушени в останалата мазнина, обелените скилидки чесън, дребно нарязаните домати, доматеното пюре и виното. Ястието се вари още няколко минути.

Да ви е сладко !