Продукти :
прясна бакла 1,250 кг
растително масло 100 мл (1/2 ч.ч.)
кромид лук 100 г (1-2 глави)
чесън 10 скилидки
брашно 10 г (1 с.л.)
червен пипер 5 г (1 ч.л.)
кисело мляко 300 г (1 1/2 ч.ч.)
магданоз 1 връзка
копър 1/2 връзка
черен пипер
сол
Приготвяне :
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината и малко вода до омекване. Прибавя се предварително осолената бакла, като се претрива между дланите, и се задушава няколко минути. Поръсва се с брашното, червения пипер и ситно нарязаните магданоз, копър и чесън, залива се с гореща вода (да се покрие), посолява се и се вари на тих огън. Поднася се с киселото мляко, поръсено с черен пипер.
Да ви е сладко !
8.5.12
Яхния от бакла
Меню: Безмесни, Традиционни