23.9.11

Зелеви сарми с телешко

Продукти :

телешко кълцано месо 500 г
ориз 100 г (1/2 ч.ч.)
кромид лук 100 г 1-2 глави
растително масло 100 мл (1/2 ч.ч.)
кисело зеле 1 кг
червен пипер 5 г (1 ч.л.)
черен пипер и солна вкус

Приготвяне :

Зелевите листа се почистват от грубите части и се начукват леко.Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината и малко вода.Прибавя се ориза, разбърква се няколко пъти, поръсва се червения пипер и се залива с 1/2 ч.ч. топла вода.Задушава се, докато поеме водата, след което се сваля от огъня и се охлажда.Прибавят се месото, черен пипер и сол на вкус.Със сместа се свиват дребни сарми от зелевите листа.Нареждат се в тенджера, заливат се с вода и се варят на тих огън, докато останат на мазнина.

Да ви е сладко !