22.9.11

Руло с мармалад

  
Продукти :

брашно 100 г 3/4 ч.ч.
прясно масло 65г
яйца 5 бр
пудра захар 100 г  (1/2 ч.ч.)
мармелад 200 г  (1 ч.ч.)
орехови ядки (счукани) 100 г  (3/4 ч.ч.)
канела 1 ч.л.

Приготвяне :

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване.Прибавят се постепенно и при непрекъснато разбъркване брашното, разтопеното масло и накрая белтъците, разбити на сняг.Сместа се изсипва в намазана с масло тава и се пече в умерена фурна.
Опечената платка се поставя върху влажна кърпа, намазва се с мармелада, поръсва се с ореховите ядки и канелата и се навива на руло.Като изстине рулото се поръсва с пудра захар.