21.9.11

Царска туршия

Продукти :

червени камби (пиперки) 5 кг
зелени домати 2 кг
моркови 2 кг
цветно зеле 2 кг
кромид лук 500 г
целина (с листата) 1 глава
захар 500 г (2 1/2 ч.ч.)
оцет 1 л (5 ч.ч.)
черен пипер 10 г
сол 250 г (1 1/4 ч.ч.)

Приготвяне :

Почистените и измити камби, домати, моркови, цветно зеле, лук и целина и се нарязва.
Поръсва се със солта и захарта и се оставя да престои 24 часа.Отделения сок се смесва с оцета и се вари няколко минути, след което се охлажда.
Зеленчука се нарежда в стъклени буркани, в които се поставят по 3-4 зърна черен пипер.Заливат се с изстиналата заливка и се притиска с вишневи клонки и добре измит и изварен речен камък.

Да ви е сладко !