2.4.09

Баница с коприва или лапад

Продукти:

1/2 кг коприва/лапад/,
1/2 чаена чаша сварен ориз,
3-4 стръка пресен лук,
един пакет готови кори за баница по ваш избор,
олио, сол.

Приготвяне:

Копривата се залива с вряла вода, оцежда се и се нарязва.Лукът се нарязва също ситно и се слага на котлона да се задуши с малко вода и олио. Когато се изпари водата , се слага копривата,разбърква се малко да омекне още и да поеме олио и сеизважда.Прибавя се ориза, малко сол и започвате да нареждате баницата- две кори, плънка, пак две кори и така, докато свърши плънката.Завръшвате с кори, намазвате отгоре с олио и печете във фурна на 220 градуса.Готово е , когато баницата е добре зачервена. Ако не постите, можете да разбъркате едно яйце с половин кофичка кисело мляко и да залеете отгоре баницата.Вкусна е и топла, и студена.Вместо ориз, можете да сложите булгур или елда.

Да ви е сладко!