18.1.09

Тиква с крем карамел

Една нетрадиционна и сладка рецепта !

тиква с крем карамелПродукти :

една тиква около 2 кг, за предпочитане тип "цигулка";
един литър прясно мляко;
6 яйца;
300 грама захар

Приготвяне :

Тиквата се изчиства от семките и се обелва кората. Нарязва се на резени и се нарежда в тавата. Залива се с вода за да покрие наполовина парчетата тиква, след това се поръсва със част от захарта - 200 грама. Пече се във фурна на 250 градуса до зачервяване на тиквата и извиране на водата. Тиквата трябва да остане силно овлажнена, но без вода.
За сместа : Разбиват се яйцата със захарта. Добавя се и прясното мляко, разбърквайки сместа.
Тиквата се залива с предварително приготвената смес от млякото, яйцата и 100 грама захар и се оставя в фурната за да се запече до сгъстяване и зачервяване на сместа.

Да ви е сладко !