17.1.09

Салата от цвекло

Една свежа и лека салатка на вашето внимание !

салата от цвеклоПродукти :
500 грама червено цвекло;
два средно големи картофа;
два големи моркова;
100 грама грах;
половин средно голяма зелка;
олио, сол, оцет

Приготвяне :
Цвеклото се сварява, като се ставя да ври около 15 минути, но да не омеква много. Изважда се, полива се със студена вода, за да се обели лесно външната част. Картофите се сваряват и се обелват, морковите се изчистват и се кипват да омекнат малко, грахът също трябва да е сварен. Нарязва се суровото зеле на ситно и се намачква със малко сол. Към него се прибавят нарязаните на ситни парченца цвекло, картофи, моркови и сварения грах. Всичко това се обърква в дълбок съд, прибавя се сол на вкус, олио и оцет (или лимон). За постигането на уникалния вкус на салатата не се препоръчва добавянето на майонеза, тъй като майонезата се използва в приготвянето на повечето салати и уеднаквява вкуса.
Салатата съдържа много витамини и е подходяща за всеки сезон.

Добър апетит !