4.5.12

Касапска яхния

Продукти :

нетлъсто свинско месо 750 г
кромид лук 350 г (3-4 глави)
или малки лукчета 350 г - 400 г
свинска мас 80 г (4-5 с.л.)
брашно 10 г (1 с.л.)
червен пипер 5 г (1 ч.л.)
магданоз 1/2 връзка
черен пипер
сол

Приготвяне :

Месото, нарязано на парчета се задушава в мазнината заедно с едро нарязания лук (или обелените цели лукчета). Когато лукът омекне, прибавя се брашното, а малко по-късно червеният пипер. Ястието се залива с топла вода, посолява се и се вари на тих огън. Към накрая на варенето се прибавя ситно нарязания магданоз. При поднасянето ястието се поръсва със счукан черен пипер.