24.10.11

Зеленчуков хайвер - кьополу

Продукти:

патладжани 500 гр.-2-3 бр
зелени пиперки (сорт Капия) 500гр.-5-6 бр
растително масло 60мл - 6с.л.
червени домати 150гр. - 2бр.
орехови ядки 50гр. - 1к.ч.
маслини 10бр.
чесън
сол
оцет

Приготвяне:

Патладжаните се опичат, обелват се, почистват се, нарязват се на ситно и се счукват в дървена гаванка ;
Пиперките също се опичат, обелват се, почистват от семето и дръжките и се счукват;
Ореховите ядки и чесънът се счукват с малко сол;
Смесват се заедно с подправките на вкус и се разбъркват;
Сместа се разпределя в чинии и се украсява с маслините и кръгчета от доматите.