Продукти:
1л прясно мляко,
6 яйца,
300гр.захар,
8супени лъжици брашно,
2супени лъжици какао,
бисквити или ядки за гарниране.
Приготвяне:
Отделят се жълтъците от белтъците.С жълтъците се разбиват 150г.захар и 8 супени лъжици брашно.Прибавят се постепенно към топлото мляко, което е на котлона/на слаб огън/ и кремът се бърка, докато се сгъсти.Когато готовият крем стане хладък, към него се прибавят разбитите заедно с останалата захар белтъци на сняг.По желание се разделяна две части. В едната се прибавя какаото и се разбърква. Изсипва се в чаши на бял и кафяв слой.Гарнира се с бисквитка или ядки.
Да ви е сладко!
17.7.09
Крем Дипломат
Меню: Десерти