8.5.09

Спаначена мусака

Продукти:

1кг спанак,
2 лъжици брашно,
6 яйца
4 лъжици масло,
1 чаена чаша прясно мляко ,
250гр.кисело мляко,
два стръка пресен чесън,
червен пипер,сол,
черен пипер на прах.

Приготвяне:

Почистения и измит спанак се попарва и се нарязва на дребно,В тенджера се загрява олио или масло, изпържва се леко брашното и се залива с прясното мляко.Подправя се със сол и черен пипер.Смесва се със спанака и се бърка.Три от яйцата се сваряват и се режат на кубчета.В тавичка за печене се изсипва половината от спаначената смес, разстила се и върху нея се поставят равномерно сварените яйца.Отгоре се покрива с останалата спаначена смес. Печете в силна фурна, докато остане на гъст сос.През това време разбивате останалите три яйца с киселото мляко и нарязания на ситно чесън.Малко преди да извадите ястието, го поливате с млечната заливка. Пече се до златисто.

Да ви е сладко !