8.5.09

Агнешко , пълнено със сини сливи

Една вкусна и оригинална рецепта, при това лесна за изпълнение.

Необходими са ви:

500гр.агнешко, цяло парче, без кост
100гр. сини сушени сливи,без костилките
2глави лук,
100мл бяло вино,
2кубчета месен бульон,
2 супени лъжици доматено пюре,
1/2чаша олио

Приготвяне:

Направете разрез по цялата дължина на парчето агнешко и го напълнете с предварително измитите и оставени да постоят в малко вода сливи.Така приготвеното парче запържете в тенджера в олио, заедно с раздробеното кубче бульон.Когато започне да се зачервява,добавете ситно нарязания лук.Леко се запържва с лука и се добавя доматеното пюре, предварително разтворено в половин чаша топла вода и виното.Разбърквайте от време на време.Варете агнешкото в този сос около 30 минути.Ако е необходимо, долейте съвсем малко гореща вода.Посолете на вкус.Поднася се със зелена пролетна салата.

Добър Апетит !