10.4.09

Свинско в сладко - кисел сос

Едно пикантно ястие на вашето внимание !

Свинско в сладко - кисел сосПродукти :

500 гр свинско месо
2-3 стрък зелен лук
1 яйце (белтък)
Натурално нишесте
Соев сос
Захар,сол
Кетчуп

Приготвяне :

Свинското се нарязва на хапки и се слага в купа, в 1 ч.л. сол и 1 ч.л. захар, соев сос, един разбит белтък и ситно нарязан зелен лук .Оставя се да се маринова месото около 1 час. След това се овалват хапките свинско в натурално нишесте и се изпържват в силно сгорещено олио.
Сладко-кисел сос: в тенджера се слагат 1 ч.ч. вода, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, половин ч.ч. кетчуп, 1/3 ч.ч. соев сос. Оставя се да заври, след това 2 ч.л. натурално нишесте размито в малко студена вода за да се сгъсти соса. Прибавя се и сок от изстискан портокал. В оригиналната рецепта се налива и сок от ананас и се слагат парченца ананас, както и половин чашка ябълков оцет, но според мен с оцета става много кисело и аз не го слагам.Изпърженото месо се пуска в соса и се оставя да поври. Сервира се с винце или биричка.

Да ви е сладко !