13.4.09

Домашен сладкиш

Домашен сладкишПродукти :

За блата
4 яйца
4 с.л. брашно
4 с.л. захар

Разбъркват се белтъците със яйцата, така че като обърнеш купата да не пада сместа, след което се прибавят постепенно жълтъците. Разбива се много добре и се прибавя и брашното. След това слагате в намазнена тавичка (продълговата) и пъхате във фурната,която е предварително загрята на 180 градуса. След като се изпече разрязвате блата на две части.

За крема
2 чаени чаши прясно мляко
1 кафена чаша захар
1 ванилия
1 кафена чаша брашно
1 с.л. нишесте

Приготвяне :

Слага се на котлона млякото да заври със захарта. Прибавя се ванилията и брашното разбъркано със вода и малко от млякото като се бърка постоянно, за да не стане на бучки. След това се прибавя и 1 с.л нишесте размито във малко студена вода и се бърка на котлона докато крема се сгъсти. Махате от котлона и изчаквате да поизстине.
Направете захарен сироп – от 1 чаша вода и 5-6 с.л. захар, завират на котлона. С този захарен сироп напоявате блата. След това може да намажете със мармалад и от готовия крем. Слагате другата половина от блата напоявате и него от захарния сироп и мажете със останалия крем. Украсявате отгоре със настърган шоколад.

Да ви е сладко !