17.2.09

Крем карамел

А сега една класическа рецепта, вкусна и желана от всички !

крем карамелПродукти :

1л пр.мляко,
6 яйца,
1ч.ч. захар,
1 ванилия

Приготвяне :

Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се млякото и ванилията. Разтопява се захар във формичките за крем карамел или в тава при липса на такива /по 1 ч. лъж. захар във всяка/. Върху карамелизираната захар се сипва от яйчено-млечната смес и се пече на водна баня като се внимава да не заври сместа, за целта ако е нужно по време на печенето се долива студена вода/ в тавата за водна баня/. Ако сместа заври кремът ще стане на дупки. Сервира се изстуден, обърнат в чинийка. Може да се гарнира с топка ванилов /или друг/ сладолед.

Да ви е сладко !