8.1.09

Задушени свински пържоли с моркови и чесън

Едни пикантни пържолки против студа и за добро настроение !


свински пържолиПродукти:
800г. свински пържоли
2-3 моркова
чесън
дафинов лист
1/2 ч.ч. бяло вино
1 суп.л. доматено пюре (по желание)
олио
сол
черен пипер

Приготвяне:
Пържолите се начукват и поръсват със сол и черен пипер. Нареждат се в тавичка на 2 реда, като помежду им се слагат морковите, нарязани на кръгчета, чесънът, на филийки и дафинов лист (количеството е според вкуса). Върху пържолите се капва олио. Заливат се с виното и доматеното пюре, размито в малко вода. Тавичката се покрива с фолио и се пекат, докато месото и зеленчуците омекнат напълно.
Ястието може да се приготви и на котлона в тенджера, покрита плътно с капак.

Добър апетит !