8.1.09

Пържен шаран със сос по каваклийски

Необходими продукти:
-един средно голям,изчистен и нарязан на шайби шаран,
-една глава чесън,
-една чаена чаша орехи, нарязани на ситно или по- добре счукани в хаванче,
-дивисил

Приготвяне:
Шаранът се пържи много добре до зачервяване. Парчетата се изваждат и се оставят да се отцедят на домакинска хартия.Олиото от пърженето се запазва.Обелват се скилидките чесън и се счукват с малко сол.Поставят се в порцеланов съд заедно с орехите, сипва се част от олиото, в което е пържен шаранът. Разбърква се добре. Отделно се кипва около една чаена чаша вода. Врялата вода се изсипва в сместа с бъркане. Сосът побелява.Подправя се с дивисил.С този сос се залива опържения шаран.Поднася се със салата от прясно зеле с моркови и царевичка.Добре върви и чаша бяло вино.

Да ви е сладко !