3.12.16

Пълнен шаран

Продукти :

    2 кг шаран
    5 връзки магданоз
    10 стръка мащерка
    10 г (1 с.л.) червен пипер
    100 г (1-2 глави) кромид лук
    400 г (3 ч.ч.) брашно
    100 мл (1/2 ч.ч.) растително масло
    сол на вкус

Приготвяне:

От брашното, малко сол и хладка вода се омесва тесто, което се разточва на дебел лист; Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината и малко вода до омекване, отстранява се от огъня и се разбърква със ситно нарязаните магданоз и мащерка, червения пипер и сол на вкус; Предварително почистения, измит и осолен шаран се напълва с приготвената плънка,зашива се и се увива в  тестения листл Слага се в намазана с мазнина тава и се пече се в умерена фурна. Ястието се поднася топло.