12.11.09

Никулденски шаран

Продукти:

1 шаран около2кг,
1/2 чаша олио,
6 глави кромид лук,
червен пипер,
сол,
джоджен,
1/2 чаша ориз,
чаша пасирани домати от буркан.

Приготвяне:

Леко осолен и полят с част от олиото и чаша гореща вода шаран запичаме във фурна на 200 градуса.През това време нарязваме на ситно лука,запържваме в останалото олио до златисто, прибавяме и ориза леко разбъркваме, прибавяме доматите. След като леко се сгъсти,прибавяме гореща вода в съотношение с ориза 3:1 и изсипваме тавата със шарана.Преди това трябва да обърнем запечения шаран.Наръсваме малко джоджен и целина.Запичаме отново до готовност на шарана и ориза.Може предварително да нарежем шарана като запазим формата на риба.

Да ви е сладко !