26.10.09

Суфле от картофи с шунка

Продукти:

1/2кг картофи,
150 гр шунка, нарязана на ситно,
100гр прясно масло,
4 яйца,
3 лъжици кисело мляко.

Приготвяне :

Картофите се сваряват , обелват и се претриват през цедка или се смачкват на пюре, докато са горещи.Маслото се разбива постепенно с четири жълтъка, един по един и се прибавя киселото мляко. Изсипва се при картофеното пюре и се разбърква добре. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят лъжица по лъжица към пюрето като се бърка леко сместа. Изсипва се половината в огнеупорен съд, поръсва се с шунката. Отгоре се изсипва останалата смес. Пече се в умерено силна фурна. Поднася се топло.

Да ви е сладко !