Традиционна рецепта
Продукти:
1 пакетче чисто масло,
1 ч.ч. захар,
1 ч.ч. счукани или смлени орехи(ако обичате орехи, можете да сложите и повечко,става още по-вкусно),
1 ч.ч. брашно,
4 белтъка;
За заливката:
4 жълтъка,
1 ч.ч. пудра захар,
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Отделно се разбиват белтъците на сняг. Маслото се разбива със захарта.
Към тях се прибавят орехите, брашното и белтъците разбити на сняг. Разбърква се, докато стане като рядко тесто, и се пече в намазана тавичка с олио и посипана с брашно, на 200°С около 40 мин.
За заливката:
Разбиват се жълтъците с пудрата захар и ванилията.След като се опече и изстине, сладкиша се намазва със жълтъците и се оставя да засъхне.
Да ви е сладко !