26.9.09

Сом в орехов сос

Продукти:

Един средно голям сом,
магданоз,
лимонов сок,
1 чаша орехови ядки,
1 филия хляб,накисната във вода и изстискана,
4-5 скилидки чесън,
олио,
оцет,
2 твърдо сварени яйца.

Приготвяне:

Изчистете и измийте рибата, нарежете го на филии за пържене. Оваляйте го в смес от брашно и сол и го оставете да престои половин час.След това пържите в сгорещено олио.Изпържената риба наръсвате с лимонов сок и нарязан магданоз.Счуквате добре орехите,прибавяте накиснатия и изцеден хляб, счукания чесън, три лъжици олио и две лъжици оцет. Разбивате добре сместа и разреждате с топла вода, за да получите умерено гъст сос.Поднесете изпържената риба с този сос и твърдо сварените яйца, нарязани на четвъртинки.

Добър Апетит !