25.8.09

Патладжани с прясно мляко и кайма "Кьозлеме""

Продукти:

600гр. кайма,
1кг патладжани,
1 глава лук,
2 кафени чаши прясно мляко,
1 домат, олио,
1 глава чесън,
1 чаена лъжичка сол,
червен пипер,
100гр. кашкавал

Приготвяне:

Патладжаните се измиват, опичат се, леко се срязват отдолу и се потапят в солена вода , за да излезе горчилката.След около час се измиват, обелват се и се оставят отново да се оцедят.Нарязват се на ситно, прибавя се половин чаена лъжичка сол,прясното мляко и счуканият чесън и се разбива добре.Разстила се в малка тава.Лукът се нарязва на ситно и се задушава във вода и мазнина, към него се прибавя каймата с малко вода и се пържи около 15 минути, като се бърка.Слагат се настъргания домат и червения пипер, разбърква се и се сваля от огъня.Изсипва се върху първата смес и се заглажда. Пече се в загрята фурна 15 минути.Когато се извади, още горещо , върху сместа се настръгва кшакавал.

Да ви е сладко !