6.8.09

Пълнени патладжани на фурна

Продукти:

5 патладжана,
3 глави лук,
2 моркова,
един резен целина,
1/2 чаша ориз,
2 домата,
магданоз,
сол, пипер,
олио.

Приготвяне:

Патладжаните се обелват, разряват се на две по дължина и се издълбава вътрешността.Посоляват се и се оставят да се оцедят.След това се измиват и се изпържват леко.Лукът се нарязва на филийки, морковите и целината се настъргват, вътрешността на патладжана се нарязва на ситно/също се посолява и оцежда/.Всичко това се задушава в олиото, в което се пържили патладжана.Прибавя се ориза да се запържи и се добавят настърганите домати и подправките. С тази смес се напълват патладжаните. Поставят се в тавичка върху настъргани домати.Пече се в силна фурна.Може да се наръси с настърган кашкавал 7-8 минути преди да се извади от фурната.

Да ви е сладко !