14.5.09

Станимашко хардало

Продукти:

1кг телешки джолан,
400гр.нахут,
100грама лук,
1глава чесън,
червен пипер,
оцет, сол

Приготвяне:

Накиснете предварително нахута в студена вода за една нощ, за да омекне.После леко се претрива с ръце , за да паднат люспите.Сега вече е готов за готвене.В подходящ глинен съд с капак поставете джолана, нахута, едро нарязания лук, скилидките чесън, нарязани на половини, червения пипер, сол и 1 лъжица оцет.Залейте с гореща вода да се покрие добре и поставете във фурна.Отначало включете на силен огън, докато заври, а след това намалете до умерена температура.Приготвя се няколко часа, докато месото и нахута омекнат.При сервиране джоланът се обезкостява.Предложете ястието със свежа салата, според сезона и студена бира.

Да ви е сладко !