30.5.09

Пиле с гъби

Продукти:

1 пиле,
олио,
500 гр гъби,
1 глава лук,сол,
черен пипер,
2 чаши бяло вино,
1 лъжица брашно,
2 жълтъка,
лимонов сок.

Приготвяне:

Добре измито цяло пиле се поставя в тавичка за печене.Залива се с половин чаша олио и се пече, като често се полива с мазнина.Готовото пиле се изважда и се нарязва на порции.Мазнината от печенето пресипете в тиган и в нея изпържете нарязания лук и едро нарязаните гъби.Слага се сол и черен пипер.Сместа изсипете в йенска тенджера и разстелете равномерно. Слагате нарязаното пиле.Заливате с 2 чаши вино, малко топла вода и захлупвате с капак.Трябва да ври на слаб огън 40 минути.Ако се наложи, доливате малко вода.Сервира се, като гъбите се поставят в чинията за подложка, а върху тях се слага парче от пилето. Соса от печенето се запържва с малко брашно. Разреждате с малко бульон, дабавяте 2 разбити жълтъка с лимонов сок.С получения сос заливате всяка порция.Отгоре поставете листа от магданоз.

Добър Апетит !