8.4.09

Яхния с арпаджик

Продукти:

3глави лук,
2 моркова,целина,
1 шепа арпаджик,
половин чаша маслини,
1 шепа гъби,
1 кафена чаша ориз,
5 средно големи картофа,
3 домата /може и половин буркан домати/
половин чаена чаша олио,
половин чаша бяло вино,
магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне:

Лукът , морковите и целината се нарязват и се задушават в олио и малко вода,прибавят се почистеният арпаджик и маслините, гъбите и черния пипер.Поразбърква се на огъня малко, докато омекне, прибавят се виното и малко топла вода, посолява се и се оставя да ври на тих огън.Когато зеленчукът е полуготов, се прибавят оризът и нарязаните на кубчета картофи. След 10 минути се слагат доматите, нарязани на дребно.Ястието се изсипва в тавичка и се пече на фурна.Поднася се, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Добър Апетит !