1.3.09

Регистрация в Ла Редут (La redoute)

Ла Редут (La Redoute) е моден онлайн бутик, който добива все повече известност в България поради богатото си многообразие от стоки за дома и семейството, както и ниските си цени. Удобството в случая е , че с няколко клика можеш да пазаруваш дрехи, мебели, обувки, кухненски аксесоари. Пращат ви се и промоционални кодове , с които се ползват сериозни намаления и безплатна доставка. Тези кодове се получават още след първите поръчки.

ИНСТРУКЦИИТЕ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ:От началната страница на сайта (понякога е възможно да излезе прозорче по средата на екрана ви, трябва да го затворите с хиксчето горе вдясно където пише fermer), посочвате с мишката червения бутон Me connecter, който се намира най-горе вдясно на страницата. Показва се формуляр с полета за въвеждане на потребителско име и парола. За регистрация трябва да кликнете на надписа Nouveau client? Créer mon compte , който се намира точно отдолу. Отивате на следващата страница, където имате две възможности - или да се логнете като вече регистриран потребител чрез зелената лява част или да отворите нов акаунт (това, което сме тръгнали да правим) и да попълните формуляра в червената дясна част(задължителните полета са със звездичка) :

Adresse e-mail - валиден e-mail адрес, на който ще ви изпращат потвържденията на поръчките и много оферти за намаления и подаръци;
Confirmez votre adresse e-mail - повторете горния email;
Mot de passe — изберете парола;
Confirmez votre mot de passe - повторете паролата;

След това кликате на червения бутон отдолу "Je crеe mon compte" и се прехвърляте на следващата страница. Продължете да попълвате данните за вас във полетата от формуляра, който виждате.

Titre — избирате Madame ако сте госпожа ; Mademoiselle за госпожица, Monsieur – господин
Nom — фамилия;
Prénom — собствено име
Contact - не се попълва
N Rue - Улица, номер
Bat, etage, Residence - Етаж, апартамент;
Lieu Dit - местност, регион (не се попълва)
Code postal (5 chiffres) – попълвате верен пощенски код. Пратките пристигат в пощенския клон, който сте посочили и вие си ги вземате от там. Не трябва да ви притеснява, че искат 5-цифрен код, нашият 4-цифрен ще се приеме от системата;
Ville - градът, където искате да получите поръчката си;
Pays- държава (избирате България от менюто).


Следват две нездължителни полета с домашен и мобилен номер за връзка, следва чекбокс , който трябва да изберете, ако искате да получавате оферти по мейл - Pour être informé des offres de La Redoute. Най - отдолу има поле за сигурност, което се казва капча и където трябва да попълните текста, който виждате най-отдолу в зеления пръвоъгълник.Ако случайно не можете да го разчетете натиснете зеленото бутонче, където пише Impossible de lire ce code? Afficher un autre code с цел да ви покаже друг код, който да въведете.След това валидирате данните като кликате на червения бутон долу вдясно.Ако сте попълнили всичко както трябва отивате на нова страница, а ако не оставате на същата и горе в червено излиза информацията, която ви липсва.Преминавате към следващата страница, която ви съобщава ,че сметката ви е създадена.Ще получите и e-mail с вашите данни , които сте попълнили, заедно с паролата, така че го запазете ако я забравите случайно.Имате избор дали желаете или не да получавате оферти по мейл - Quelles offres préférez-vous recevoir par email ?, ако искате посочвате oui ако ли не - Non.Кликате на червения бутон най-долу Je continue ma visite. Вече сте в сметката си и можете да се разходите по менюто и да изберете какво ще поръчате.Бутонът Je continue mon shopping означава "искам да продължа с пазаруването". Задължително всеки път преди да започнете да пазарувате, трябва да влезете в акаунта си. Кликвате горе вдясно на сайта върху бутона Me connecter и въвеждате своя email и парола. Едва тогава можете да добавяте продукти в кошницата си и да пазарувате.

ПАЗАРУВАНЕ

Поръчката се прави, като отворите желания продукт, изберете размер (за дрехи, обувки) и цвят и го добавите в кошницата си, като натиснете розовия бутон Ajouter au panier.Примерно отивам на Femme (женска мода) от менюто и избирам Pull (пуловер), подменю Pull Tunique (пуловер-туника).Размера се задава от падащото меню Ma taille за дрехи и Ma pointure за обувки.Цвета се задава от друго падащо меню под първото с име Coloris .Под двете менюта за размер и цвят вдясно има линк Voir les disponibilités, тоест виж дали съответната стока е на разположение.Можете да добавяте в кошницата си само продукти отбелязани със зелена отметка — това означава, че са налични в момента. Други надписи относно продуктите могат да са Epuisé, придружен със сиво хиксче, което значи, че продуктът е изчерпан или № Semaines d’attente, което пък значи, че този продукт ще може да бъде поръчан след еди колко си на брой седмици. Можете да поръчате само продукти, които са налични в момента—ако добавите друг продукт в кошницата си и се опитате да направите поръчка те ще се отбележат като се оградят с червен правоъгълник и сайта няма да приеме поръчката докато не махнете тези продукти. Премахването става като кликнете на малките чекбоксове вдясно от стоката и натиснете най долу вдясно бутона Supprimer. Ако добавяте продукти в кошницата си няколко поредни дни, преди да поръчате, може да се случи някой продукт да се е изчерпал междувременно, така че ако системата ви дава грешка, това може да е една от причините. Друга причина може да бъде, че съответния продукт не се доставя извън Франция. Това се отнася за всички кухненски електроуреди и мебели, както и всички други обемисти или тежки продукти.Когато изберете размер, ви се отваря поле Quantité - брой на продуктите, от този размер, които искате да поръчате.
Когато добавите стока към кошницата ви излизат две възможности (два бутона) :
Voir mon panier – завършвам поръчката, и преминавате към плащане.
Continuer mes achats – продължавам с пазаруването, ако искате да изберете и купите още продукти.
Под тези два бутона има други артикули, които сайта ви препоръчва, това не са избраните от вас. Избраните от вас са над тези бутони.За да прегледате какво сте добавили в кошницата си, горе вдясно на сайта натиснете Mon panier.
Ако се покаже девойка, която има около русата си главица въпросителни, това означава, че има някакъв проблем (това е страницата им, която съобщава за грешка).
Грешките могат да възникнат на всеки етап - от невъзможността да влезете в акаунта си, до невъзможност да добавите продукт в кошницата си и невъзможност да влезете в нея и да завършите поръчката. Всичко това се дължи на претоварване на сайта им и просто трябва да проявите малко търпение. Излезте от акаунта си и влезте отново колкото пъти е необходимо.

ПОРЪЧКА

След като сте добавили в кошницата всички желани стоки, трябва да преминете към поръчка, която протича в ЧЕТИРИ ЕТАПА.

ПЪРВИ ЕТАП Mon Panier - кликате върху бутона горе вдясно Mon Panier – започвате процедура по потвърждаване и закупуване избраните неща. На тази стъпка трябва да въведете код за намаление или подарък, ако искате да ползвате такъв, кода се въвежда в розовия правоъгълник точно под стоките в кошницата ви - Saisissez votre code offre spécialе. Отдолу виждате сумата на вашата поръчка - Montant de ma commande, както и страната за доставяне – Pays de livraison. Отдолу са добавени допълнителни разходи за обработка, опаковане и транспорт- Participation forfaitaire aux frais de traitement , а най отдолу виждате цялата дължима сума за поръчката ви - Total à régler.
Когато сте готови да продължите по нататък натискате Je valide mon panier

ВТОРИ ЕТАП - Livraison - потвърждавате адреса за доставка; ако искате да посочите друг адрес попълвате формата вдясно Livraison à une autre adresse chez. Възможно е да бъдат добавени допълнителни транспортни разходи според адреса на доставка , който сте посочили. Цялата дължима сума се вижда на следващата страница – плащане (Paiement). Кликате на бутона Je valide ma livraison за да валидирате доставката.

ТРЕТИ ЕТАП- Paiement - избирате третата опция Je paie en ligne avec ma carte bancaire ou ma carte privative – плащане с банкова карта. Отваря ви се падащо меню, където избирате вида на картата. За най често използваните карти Виза и Мастъркард оставяте първото, което е избрано – Carte Bancaire. След това попълвате номера на картата - Numéro de la carte, датата на изтичане - Date d'expiration (посочени са на самата ви карта), и най долу контролния трицифрен номер на гърба на картата ви - Numéro de contrôle. След попълване на тази информация натискате бутона долу вдясно Je valide mon paiement за да валидирате плащането.

ЧЕТВЪРТИ ЕТАП - Validation
Потвърждаване на поръчката

На всяка от 4те страници е най-важно да натиснете червеният бутон долу вдясно за да продължите по нататък.

Вече сте направили валидна заявка. Поръчаните стоки можете да видите в менюто Suivre mes commandes , който се намира вляво от Mon panier. Ако е имало проблем със сайта по време на поръчката и поръчаните продукти ги няма там, то най-вероятно поръчката ви е била неуспешна и трябва отново да поръчате.
Срокът на доставка е много различен според вида и обема на стоките, но най често е от 10 до 30 дни.На сайта, след като сте влезли вече в акаунта си виждате горе хоризонтално меню с различни стоки, а именно(кликнете върху категорията за да видите съответните стоки):

MARQUES - списък с маркови стоки по азбучен ред

FEMME - ЖЕНСКА МОДА, със съответните подкатегории :

T-shirt – Тишърти, тениски, блузки,
Chemise – ризки, туники,
Pull – пуловерчета, блузки
Gilet – жилетки
Pantalon – панталони
Jean – дънки, джинси
Pantacourt - къси панталонки, три четвърти
Robe – рокли
Jupe – поли
Veste – сако, жакет
Manteau – палта, шлифери
Chaussures – обувки
Accesoires – аксесоари (колани, бижута, шапки, очила)
Maillot de bain – бански костюми
Nouveautés
– нови моделиВъв всяка една подкатегория има и специализирани стоки, както следва :
за бременни - maternité
макси – taille 46 +
нови модели - nouveautés

BÉBÉ / ENFANT - за бебета и малки деца (до 12 годишна възраст)
Fille 2-12 ans – момиченца от 2 до12 годинки
Garcon 2-12 ans – момченца от 2 до 12 годинки
Bébé fille 0-4 ans – момиченца до 4 годинки
Bébé garcon 0-4 ans – момченца до 4 годинки
Chaussures et accesoires – обувки и аксесоари
Nouveau Né - пеленачета
Puériculture – за отглеждане (люлки, шейкъри, столчета, кошчета, кенгурута и т.н.)
Chambre – детска стая
Jouets - играчки
Future Maman – бъдещи майки, бременни

ADO 10-18 ANS – за по-големи деца от 10 до 18 години
Vêtements fille 10-18 ans – дрехи за момичета от 10 до 18 години
Chaussures et accesoires fille – обувки и аксесоари за момичета
Marques fille –маркови стоки за момичета
Vêtements garcon 10-18 ans – дрехи за момчета от 10 до 18 години
Chaussures et accesoires garcon – обувки и аксесоари за момчета
Marques garcon – маркови стоки за момчета

HOMME - мъжка мода
T-shirt / polo – тениски, тишъпти, поло, блузи
Chemise – ризи, вратовръзки
Pull / Gilet – пуловери, жилетки
Pantalon - панталони
Jean – джинси, дънки
Manteau / Blouson – палта, шлифери
Costume / Veste – костюми , сака
Chaussures - обувки
Sous – vêtements – чорапи, боксерки
Accesoires – аксесоари (вратовръзки, ръкавици, шапки)
Bain – бермуди, бански
Nouveautés – нови модели

GRANDES TAILLES -Макси мода
Femme - за жени
Homme – за мъже

LINGERIE – бельо

Marques – маркови стоки
Soutien-gorge – сутиени, бюстиета
Bonnet - сутиени
Slip / culotte - бикини
Nuit – пижами, пеньоари, халати
Sexy – секси бельо, жартиери, аксесоари
Bas / Collant – чорапи, чорапогащи
Les sculptants – бельо, прилепнало по тялото
Autres - други
Homme – за мъже

CHAUSSURES, ACCESOIRES - обувки, аксесоари

Femme – за жени
Homme – за мъже
Enfant – за деца

SPORT – спортно облекло
Vêtements femmes – за жени
Baskets femme – маратонки женски
Vêtements homme – за мъже
Baskets homme – маратонки мъжки
Bébé – за бебета
Fille – за момиченца
Garcon – за момченца
Running – облекло за крос, бягане
Fitness / danse – за фитнес
Football – за футбол
Natation – за плуване


LINGE DE MAISON – спално бельо, декорации за дома
Linge de lit imprimé – спално бельо, бродерии
Linge de lit uni – спално бельо , едноцветно
Enfant/bébé – за бебета и деца
Couette/couverture – матраци, дюшеци
Oreiller/traversin - възглавници
Linge de toilette – халати, стелки и кърпи за баня
Déco textile – калъфки, покривала, кувертюри
Rideau / voilage / store – пердета, завеси
Linge de table – покривки и кърпи за маса

MEUBLES,DÉCO – мебели, декорации и аксесоари за дома
Hall d’entrée – етажерки и мебели за антре
Salon – мебели за хол – канапета, маси, фотьойли
Salle a manger – мебели за трапезария
Chambre adulte – мебели за спалня
Chambre enfant – мебели за детска стая
Bureaux – мебели за работен кът
Cuisine – кухненски мебели
Salle de bain - мебели и аксесоари за баня, килимчета
Espace jardin – мебели и аксесоари за веранди, басейни и цветни градини, барбекюта
Décoration – декорации

LITERIE – спално бельо

Matelas – матраци, дюшеци
couettes & couvertures - матраци, дюшеци
sommiers - спални
oreillers & traversins - възглавници
protection literie – калъфки, подплънки
accessoires deco – аксесоари

ÉLECTROMÉNAGER – електрически уреди
café & petit déjeuner – кафемашини, тостери, сокоизтисквачки
cuisine – за кухнята – кухненски роботи, тенджери, миксери, тигани, филтърни кани за вода , фритюрници, месомелачки и т.н.
cuisson – фурни, печки, котлони, аспиратори
froid – хладилници, ризери
cave a vin – шкафове за вино
lavage – миялни машини, перални
couture – шивашки машини, манекени
repassage – ютии, дъски за гладене
aspirateur / nettoyeur – прахосмукачки, аксесоари
chauffage / clim – конвертори, радиатори, камини, духалки, вентилатори, климатици , влагоуловители, пречистватели на въздух, мини метеостанции
Puériculture – за отглеждане на бебета (люлки, шейкъри, столчета, кошчета, кенгурута и т.н.)

IMAGE, SON, JEUX, MICRO – техника, игри
Téléviseurs – DVD, плазма, LCD телевизори
Video – DVD записвачки, домашно кино, декодери
Son – уредби, системи, тонколони, транзистори, микрофони
Photo – цифрови и дигитални апарати, памет карти, батерии
Caméscope – видеокамери, аксесоари
Multimédia portable – mp3 плейъри, портативни двд и телевизори, i-pod
Optique – бинокли, далекогледи, телескопи
Stations météo – метео станции
Gps / autoradio – джипиес системи, радиа за коли, антирадари
Informatique - принтери, уебкамери, клавиатури, лаптопи, аксесоари
Téléphonie – телефонни апарати, факсове
Jouets – играчки