Продукти:
3/4 литър вода,
лъжичка сол,
250грама царевично брашно,
150гр.масло,
250гр натрошено сирене.
Приготвяне:
Слагаме на огъня да заври водата с пълна лъжичка сол.Изсипваме наведнъж в нея брашното и правим дупка в средата с точилка или с чукалото от хаванчето /трябва да е дървено, а не метално/.След 7-8 минути започваме да бъркаме брашното с точилката все на една страна /в една посока/, докато се превърне в тесто, което се отделя от съда.Тогава прибавяме врящо масло и натрошеното сирене.Разбъркваме много добре и го изсипваме в тавичка или в друг огнеупорен съд. Качамакът се поднася топъл. Студеният качамак губи от вкуса си. Можете да предложите пресен праз или пресен зелен лук като добавка.
Да ви е сладко!
1.3.09
Качамак
Меню: Традиционни