15.2.09

Пирожки - лесни и вкусни

Продукти:

две кутии пастет от гъши дроб,
нарязани броколи,
два моркова,
две глави лук,
олио,
готово тесто,
едно яйце.

Приготвяне:

Морковите се настъргват, лука се нарязва на шайби и още на две.Задушават се леко.
Към тях се прибавят нарязаните броколи и всичко това се смесва с пастета.От готовото тесто серазточват кори, не като за баница, а малко по-плътни.Тези кори се нарязват на квадрати. Слага се от плънката и се затварят като плик.Намазвате една тавичка с олио и нареждате пирогите. Намазвате ги отгоре с разбит белтък . Пекат се в затоплена до 200 градуса фурна около 18-20 минути.

Да ви е сладко !