7.2.09

Филе от риба в сос от гъби на фурна

Филе от риба в сос от гъби на фурнаПродукти:

600 – 700 гр. Филе от риба;
лимонов сок;
8 с.лъж. олио или маргарин;
4-5 сварени картофа;
½ тарелка гъби ;
2 суп.лъж.брашно;
2 ч.чаши рибен бульон или вода;
сол, черен пипер / по желание/, магданоз, девисил

Приготвяне :

Почистеното филе се нарязва на парчета и се поръсва с лимонов сок. Оставя се за около 30 мин. През това време гъбите се нарязват на дребно и се изпържват в мазнината. Изваждат се и в същата мазнина се запържват рибните филенца. Сварените картофи се нарязват и се подреждат в намазнена тава. Върху тях се слагат изпържените рибни парчета. Залива се с гъбен сос, приготвен по следния начин:
В мазнината, където се е пържила рибата се разбъркват 2 суп.лъжици брашно за около 2 минути. Постепенно и при интензивно бъркане се налива бульона. След кипване се добавят изпържените гъби. Подправя се със сол, лимонов сок, магданоз и девисил.
Ястието се запича за около 15 мин.

Да ви е сладко !