30.1.09

Баница с праз и гъби

Продукти:

четири стръка изчистен и нарязан на колелца праз;
половин кг гъби печурки,също изчистени, нарязани и задушени;
един пакет готови кори за баница;
олио, копър

Приготвяне:

Празът се задушава с малко вода, олио и сол.Смесва се със задушените гъби и нарязания копър.Дъното на подходяща тавичка се намазва с олио и леко се поръсва с брашно.Нареждат се две кори , поръсват се с плънката от гъби и праз и отново се поставят други две кори. Така докато свършат корите и плънката.Отгоре се поръсва с олио, и се залива с една малка бутилка газирана вода. Пече се на 220 градуса до леко зачервяване.
Излъчва неповторим аромат и върви с чаша бяло вино.

Добър апетит !