А сега една питателна баница !
Продукти:
Пет кори за баница, разточени на ръка. Три от корите се препичат леко на фурна или върху печка с дърва,както са правили нашите баби. Един литър мляко, три яйца, малко сол и кафена чаша олио.
Приготвяне:
Едната от препечените кори се постила в тава, намазана с олио.Всяка от двете меки, непрепечени кори се поръсва с олио, навива се на руло и се поставя наоколо край стените на тавата.В средата се натрошава втората препечена кора.Млякото се сварява, разбиват се яйцата, прибавят се към него и се заливат корите в тавата. Поръсва се сол.Отгоре се поставя третата препечан кора.Поръсва се с малко олио и се пече на 250 градуса.Когато се зачерви се изважда, завива се отгоре с кърпа.Сервира се студена.
Добър апетит!
12.1.09
Млечна баница
Меню: Баница, Безмесни, Традиционни