На вашето внимание едно чудесно мезе за биричка или винце !Продукти:
600г. кайма
2 моркова
5-6 стръка зелен лук
2-3 скилидки чесън
5-6 едри пресни печурки (или десетина по-ситни)
1 яйце
2-3 с.л. доматено пюре
70-80 г. настърган кашкавал
1 с.л. Пикантина
чубрица
черен пипер
шарена сол
Приготвяне:
Плънка:
Лукът, чесънът и морковите се нарязват наситно и се запържват. Прибавят се ситно нарязаните гъби и се оставят да се позапържат. Подправят се с 1 с.л. Пикантина, налива се малко водичка, колкото да се задушат зеленчуците.
Каймата се овкусява със шарена сол, черен пипер и чубрица. Счупва се едно яйце. Прибавят се доматеното пюре и настъргания кашкавал и се разбърква много добре. От тази смес се оформят руладини, като по средата се слага от плънката. Заливат се със сосчето, останало от плънката и се пекат. Малко преди да са готови, се поръсват с галета и се допичат. Сервират се с пържени картофи.
Добър апетит!
8.1.09
Руладини с кайма
Меню: Ястия