28.1.09

Пиле по селски в гювеч

Предлагам на вашето внимание едно доста вкусно ястие !

пиле с картофи в гювечПродукти :

1 пиле;
500 г картофи;
200 г гъби;
2 - 3 глави лук /малки/;
1 -2 скилидки чесън;
2 моркова;
2 стръка целина;
2 - 3 с.л. олио;
1 ч.чаша доматено пюре;
1 с. л. брашно;
черен пипер и сол на вкус

Приготвяне :

Пилето се нарязва на порции и се овкусява. Нарязват се на едро картофите и морковите. Лука се слага цял. Слага се в глинен гювеч, картофите, отгоре месото, морковите, лука, чесъна, и отгоре покривате с картофи и гъби. Сипва се доматеното пюре размито във малко вода. Добавят се подправките и се тиква във фурната за около 2 часа на 200 градуса. Наглеждате ястието, ако има нужда от водица се сипва. Може да размиете брашно във вода,ако прецените, че е ястието е рядко и да добавите, когато е готово.

Добър апетит !