6.10.09

Агнес

Традиционна рецепта
агнес
Продукти:

1 пакетче чисто масло,
1 ч.ч. захар,
1 ч.ч. счукани или смлени орехи(ако обичате орехи, можете да сложите и повечко,става още по-вкусно),
1 ч.ч. брашно,
4 белтъка;

За заливката:

4 жълтъка,
1 ч.ч. пудра захар,
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Отделно се разбиват белтъците на сняг. Маслото се разбива със захарта.
Към тях се прибавят орехите, брашното и белтъците разбити на сняг. Разбърква се, докато стане като рядко тесто, и се пече в намазана тавичка с олио и посипана с брашно, на 200°С около 40 мин.

За заливката:

Разбиват се жълтъците с пудрата захар и ванилията.След като се опече и изстине, сладкиша се намазва със жълтъците и се оставя да засъхне.

Да ви е сладко !